Polírozás
waxolás

Polírozás

Waxolás

Az addigra már száraz külsõ felületet elõször is gondosan újratisztítjuk, különleges eljárással. Erre azért van szükség, hogy a felületen lévõ szinte láthatatlan szennyezõdéseket (beégett porszem, füst, keményviasz, stb.) eltávolítsuk, és ne kenjük szét az adott területen, csúnya maszatokat okozva ezzel. Ezután mérlegeljük az esetleges karcolásokat, sérüléseket, és szükség szerint kettõ, illetve három lépcsõben géppel polírozzuk azt.

A polírozás kézi módszerét alkalmazva a kilincsek alatti, köröm által okozott karcokat is eltávolitjuk, valamint az ajtófalcokat is fényesítjük.

Amennyiben a felület megkívánja, úgynevezett becsiszolást végzünk rajta megfelelõ eszközzel. Ezzel a felsõ réteget ugyan vékonyítjuk, de az alatta lévõ karcot, fényezés során beleszáradt szennyezõdést is. A kapott matt felületet újrafényesítjük, és az addig ott lévõ karcot stb. ezáltal eltüntetjük.

Az így felpolírozott felületeket ezután wax-szal, esetleg hideg viasszal lekonzerváljuk, ezzel magasfényt varázsolunk autójára, valamint elejét vesszük a nap, szmog által kitett romboló hatásnak. Természetesen mint minden, ez a felület sem tart örökké, ezt az utolsó folyamatot a gépkocsink megóvása érdekében illik - figyelembe véve a használat gyakoriságát - többször megismételni.