Technológiáink

Motorkozmetika

Az autó motorját különös figyelemmel mossuk le.

Elõször is a szükséges elektromos berendezéseket gondosan letakarjuk, amennyiben lehetséges, az akkumulátor érintkezõit leszereljük.

Kifejezetten erre a célra készített motormosó vegyszerrel a motort, a motorteret, valamint a motorháztetõ belsõ részét bepermetezzük, majd nagynyomású forró vízzel leöblítjük. Ha szükséges, a fényezett területeket szivaccsal, ecsettel átmossuk.

Sûrített levegõvel átfújjuk az elektromos részeket.

Száradás után a gumi, illetve mûanyag részeket szilikonmentes anyaggal leápoljuk. Ezzel rendkívül szép, esztétikus felületet kapunk.

Előtte:
motorkozmetika
Utána:
motorkozmetika

Az autó lemosása, ajtófalcok tisztítása, szárazra törlés

Az autó motorját különös figyelemmel mossuk le.

A gépkocsit magasnyomású vízzel átöblítjük, eltávolítva így a sarat és a vastagabb külsõ szennyezõdéseket, figyelembe véve a kerékjárati íveket és keréktárcsákat. Ezeket amennyiben szükséges, elõtte vegyszeresen elõáztatjuk.

Megfelelõ autósampont használva, szivaccsal átmossuk az egész autót, majd bõ vízzel, leöblítjük, szárazoljuk.

Előtte:
Autó lemosás
Utána:
Autó lemosás

Belsõ takarítás

Kárpittisztítás

Amennyiben szükséges (szennyezettség függvénye, tulajdonos kívánsága), az autóban lévõ üléseket szakszerûen kiszereljük, ha a padlószõnyeg szennyezettsége megkívánja, úgy azt is. Mindezt a tulajdonos beleegyezésével. A tetõkárpitot a napellenzõk eltávolítása után a megfelelõ vegyszerrel bepermetezzük, mikroszálas kendõvel áttöröljük, majd kárpittisztító géppel szárazra szivattyúzzuk.

Ezeket a munkafolyamatokat az oldalkárpitokkal és az ülésekkel is elvégezzük. Amennyiben szükséges, az üléseket a megfelelõ higiénia elérése végett erõsebb szerrel kezeljük, valamint szükség esetén erõs víznyomással átmossuk a mélyebben tartózkodó szenny eltávolítása érdekében. Ezután nagyteljesítményû ipari porszívóval szárazra szivattyúzzuk. Természetesen figyelembe vesszük az elektromos állítású és oldallégzsákos üléseket.

A mûanyag alkatrészeket kifejezetten erre a célra fejlesztett vegyszerrel zsírtalanítjuk, majd szilikonmentes ápoló, regeneráló szerrel kezeljük.

Különös figyelmet szentelünk az autóban található szellõzõnyílásoknak, ezeket sûrített levegõvel, ecsettel tisztítjuk.

A megszáradt üléseket visszaszereljük, a rajtuk lévõ mûanyag részeket külön ápoljuk.

A belsõ üvegfelületeket alaposan takarítjuk, ügyelve az üveg felsõ részére is, ami ugyebár csak lehúzott ablaknál észrevehetõ.

Előtte:
Autó lemosás
Utána:
Autó lemosás

Kárpitjavítás

Az ügyfél külön kérésére végezzük el.

AA szövet- és velúrjavításra alkalmazott eljárás lehetõvé teszi a kárpitjavítást, melynek eredménye és minõsége garantáltan felkelti a figyelmet. A sérült, kiégett ajtó- vagy üléskárpit - ahogy az a bemutatott képeken is látható - tökéletesen kijavítható. Az anyagot a javítás után impregnáljuk, hogy ellenálljon a fokozott elhasználódásnak.

Előtte:
Kárpitjavítás Kárpitjavítás
Utána:
Kárpitjavítás Kárpitjavítás

Polírozás

Waxolás

Az addigra már száraz külsõ felületet elõször is gondosan újratisztítjuk, különleges eljárással. Erre azért van szükség, hogy a felületen lévõ szinte láthatatlan szennyezõdéseket (beégett porszem, füst, keményviasz, stb.) eltávolítsuk, és ne kenjük szét az adott területen, csúnya maszatokat okozva ezzel. Ezután mérlegeljük az esetleges karcolásokat, sérüléseket, és szükség szerint kettõ, illetve három lépcsõben géppel polírozzuk azt.

A polírozás kézi módszerét alkalmazva a kilincsek alatti, köröm által okozott karcokat is eltávolitjuk, valamint az ajtófalcokat is fényesítjük.

Amennyiben a felület megkívánja, úgynevezett becsiszolást végzünk rajta megfelelõ eszközzel. Ezzel a felsõ réteget ugyan vékonyítjuk, de az alatta lévõ karcot, fényezés során beleszáradt szennyezõdést is. A kapott matt felületet újrafényesítjük, és az addig ott lévõ karcot stb. ezáltal eltüntetjük.

Az így felpolírozott felületeket ezután wax-szal, esetleg hideg viasszal lekonzerváljuk, ezzel magasfényt varázsolunk autójára, valamint elejét vesszük a nap, szmog által kitett romboló hatásnak. Természetesen mint minden, ez a felület sem tart örökké, ezt az utolsó folyamatot a gépkocsink megóvása érdekében illik - figyelembe véve a használat gyakoriságát - többször megismételni.

Külsõ mûanyagok ápolása

A gépkocsi külsõ felületén elhelyezkedõ mûanyag, gumi felületeket különleges ápoló szerrel kezeljük, regeneráljuk, újkori állapotot idézve.

Amennyiben szükséges, többször megismételjük ezt a folyamatot, gondolva itt az elöregedett, megégett mûanyagokra. Az ajtófalcokban található mûanyag részeket is ápoljuk (gumicsövek, kéder gumik stb.)

Ezután a külsõ üvegfelületeket is gondosan megtisztítjuk, ügyelve a bogarak okozta zsíros felületek eltávolítására.

Szemrevételezés

Az apró hibák korrigálása

Amikor ezekkel a munkafolyamatokkal készen vagyunk, jön a szakzsargonban használt, úgynevezett "összepucolás".

Mikor ezzel is készen vagyunk, valamelyik kolléga, de általában a "fõnök" szemrevételezi a gépkocsit. Amennyiben talál hibát, azt kijavítjuk.

És ezzel véget ért a közel nyolc órás munkafolyamat.

Volt rá eset, hogy a tisztelt tulajdonos eladásra szánt autóját a fent említett módon újjávarázsoltuk, és miután alig ismerte fel gépkocsiját, letett addigi szándékáról. Azóta többször is viszontláttuk mûhelyünkben.

Tehát mielõtt úgy dönt, hogy eladja ütött-kopott, matt, lestrapált autóját, keressen meg minket, érdemes! Ha másért nem, autója értékét magasan megemeljük, és az így kapott csillogó-villogó autóval Ön is szívesebben, magabiztosabban látogat az autópiacra.

Előtte:
szemrevételezés
Utána:
szemrevételezés